Vanuit welk programma heb jij geleerd te leven?

Picture of Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Ik ben  in mijn  leven vaak vervallen in patronen, hardnekkige patronen….. die terug te voeren zijn naar mijn familie systeem. Ik heb geleerd om door een vergrootglas naar mijn familie te kijken.. ’Waar kom ik vandaan? Wat zijn de patronen en overtuigingen die ik uit mijn familie, mijn systeem van herkomst, met me meedraag en die me belemmerden in mijn dagelijkse leven? Vele vragen waar ik antwoord op heb gekregen.

Nou ik kan je vertellen dat was pittig. Het programma wat binnen mijn familie speelt is negativiteit, zwaarmoedigheid , zelfmoord, alchoholisme en depressie!!! Probeer dat maar eens te doorbreken. Het is een hele klus geweest . Maar hè… hier sta ik, met een goed herschreven programma van mijzelf.

Vanuit welk programma heb jij geleerd te leven.

Familie systemen dragen dynamieken met zich mee, deze dynamieken kun jij onbewust ook met je mee dragen. Waardoor je een belemmering  voelt in je dagelijkse leven. Je kunt er alleen de vinger niet opleggen.

Dit manifesteert zich in je dagelijkse leven als o.a:

 • Geen grenzen aan kunnen geven
 • Te veel verantwoordelijkheid op je nemen 
 • Tussen 2 partijen inzitten
 • Jezelf beter voelen dan je baas
 • Moeite met relaties
 • Niet los kunnen komen uit relaties
 • Voelen dat je niet goed genoeg bent
 • Jezelf schuldig voelen
 • Vaak Bewijsdrang ervaren
 • Moeite met autoriteit
 • Faal angstig zijn 
 • Moeder/ vader dochter/zoon relatie is moeizaam: 
 • (steeds op de waardering van ouders wachten)
 • Denk patronen niet kunnen stoppen
 • Jezelf niets waard vinden
 • Depressieve gevoelens ervaren

Deze hardnekkige patronen kun je zichtbaar maken met familie opstellingen

Hoe merk je dat dan in je dagelijkse leven.?

Je bewust worden van Familiedynamieken geeft je de ruimte om je leven te leven zoals jij dat voor ogen hebt zonder belemmeringen

Ik zal een aantal voorbeelden omschrijven:

Verantwoordelijk voelen door vroeger te vaak voor 1 van je ouders of broertjes of zusjes te hebben gezorgd –
Je voelt je nog steeds verantwoordelijk waardoor je tevens op je werk het werk over gaat nemen van collega’s..’Kom maar dat doe ik wel’

Heb je in je jeugd tussen je ouders ingestaan – dan kan je in je huidige leven ook vaak in situatie belanden waarin jij de bruggen bouwer bent, of de schipperaar…

Jezelf onbewust in situaties  begeven als een Rebel – dit kost een hoge prijs – je maakt wel duidelijk waar de schoen wringt

Vader’s plek overstijgen – bewijsdrang om maar gezien te worden.

Moeite hebben met de relatie tussen jou en je moeder. – Je voelt je groter dan je moeder

Dit zijn maar een paar voorbeelden…

Je kunt ervoor kiezen om in een groep opstellingen te beleven. Met de paarden of zonder de paarden. Misschien is een groep nog een stap te ver voor je omdat je liever eerst alleen aan de slag wil met brandende vragen. 

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.