Individueel Hsp begeleiding

Individuele Hsp-psychosociale begeleiding

Wil je graag beter omgaan met jouw Hoogsensitiviteit en het stellen van grenzen?  Jezelf beter kunnen ontspannen en meer rust en overzicht creëren in je hoofd? Ben je in een Burn-Out beland of heb je last van andere stress gerelateerde problematieken?  Ondervindt je de lasten van  (chronische) vermoeidheid, fibromyalgie en zit jij minder goed in je vel? Ben je angstig? Kun je slecht slapen? Heb je een laag zelfbeeld? Heb je traumatische ervaringen meegemaakt? Heb je behoefte om te werken aan talent ontwikkeling? Wil je je ondernemerschap vergroten?
Of wil je graag antwoord op een levensvraag? 

EquiZenz maakt samen met  jou als hoogsensitief persoon een individuele begeleiding eventueel met  waar nodig is Natuurgeneeskundig /Orthomoleculaire ondersteuning op maat. Hierdoor krijg je de regie terug over je eigen leven.

Hoe werkt de HSP psychosociale begeleiding

 elk individueel begeleidingstraject focussen we op 7 onderdelen:

Paarden als reflectie partner

Paarden reflecteren jouw gemoedstoestand als geen ander. Tijdens dit individuele begeleidingstraject ga je o.a ervaringsgerichte activiteiten met een paard uitvoeren. Hierdoor leer je over jezelf, jouw innerlijke belevingswereld en over anderen in jouw omgeving. Samen kijken we naar jouw gedachten, aannames, gedrag, gevoelens, emoties. We zetten een vergrootglas op jouw familie systeem, zo wordt duidelijk vanuit welk overlevingsmechanisme jij patronen en overtuigingen hebt gecreëerd die jou nu belemmeren je leven te leven zoals jij dat voelt vanuit je hart. En hoe je deze kunt doorbreken.

Wil je eerst even proeven, dan  kun je vrijblijvend kennis komen maken bij Equizenz.

Creativiteit versterkt een positieve mindset

Tijdens dit individuele traject kan het zijn dat ik je motiveer en inspireer om Creativiteit in te zetten, hierdoor ontstaat op een natuurlijke manier zelfvertrouwen en durf, het maakt je flexibel, het laat je loskoppelen van conformisme ( drang tot aanpassen aan gedrag en opvattingen die heersen binnen een bepaalde groep). Creativiteit doorbreekt controles en routine.

Omgaan met Hoogsensitiviteit

8 tot 12 sessies van 1,5 uur

Je gaat op  een ervaringsgerichte manier jouw sensitieve kwaliteiten integreren zodat je deze op een positieve manier in kunt zetten in je dagelijkse bestaan. In de natuur samen met het paard  her-vind jij jouw kracht, potentieel, passie en kwaliteiten. 

Als jij in beweging komt dan ontstaat de weg vanzelf

Psycho educatie HSP

Je leert alle Do’s en Don’t van Hoogsensitiviteit kennen. Waar loop jij tegenaan. Hoe ga jij om met Hoogsensitiviteit. Wat is voor jou de beste manier om hoogsensitiviteit te integreren in je dagelijkse bestaan.

Hoogsensitief? Neem de regie in eigen hand!

Samen met Equizenz leer je hoe je de regie over je eigen leven neemt. Je ontdekt de kracht van jouw Hoogsensitieve persoonlijkheid en je leert :

 • De balans en het overzicht in je leven terug krijgt.
 • Je bewust worden van patronen en overtuigingen die jouw dagelijkse leven belemmeren.
 • Specifieke HSP ontspanning oefeningen in je leven integreert.
 • Jouw intrinsieke motivatie te (her)vinden.
 • om jouw (persoonlijk) leiderschap te ontwikkelen en te verstevigen
 • Beter omgaat met interne en externe prikkels, gevoelens en emoties.
 • Beter je grenzen aan kunt geven en  bij jezelf  blijft.
 • Omgaan met stress, jouw flexibiliteit vergroten.
 • Meer rust te krijgen in je hoofd.
 • Afrekenen met minderwaardigheid en zodat jouw zelfbeeld versterkt wordt.
 • Hoe je jouw intuïtie vergroot en de juiste keuzes  te maken.

Het meest fantastische aan Hoogsensitiviteit vind ik de oprechtheid, de intentie van het kunnen genieten en er oprecht zijn voor de ander. Dat komt omdat je als  Hoogsensitief persoon de wereld om je heen op een intense manier waarneemt. Dit kan er echter wel voor zorgen dat er sneller stress-en psychisch gerelateerde problematieken ontstaan. Dit gebeurt meestal als je nog niet de juiste tools in handen hebt om om te gaan met jouw persoonlijkheidskenmerken. Hoogsensitiviteit vraagt om een specifieke benadering in de hulpverlening.

Jolanda Kleiss

Hsp coach, systeem-en kunstzinnig therapeut

Plan hieronder zelf jouw vrijblijvende kennismaking in

Als je voor een individuele traject sessie kiest weet dan dat je deze in kunt boeken nadat je een intake hebt gehad. Een 1-malige sessie kun je altijd inplannen, ook zonder intake gesprek

Laden...

Wil je individueel aan de slag bij Equizenz meld je dan nu aan voor een individueel begeleidingstraject

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.

Wil jij je niet langer 'anders' en onbegrepen voelen?

(Zonder Jezelf Te Verliezen?)

Ik wil me niet langer ‘anders’ en onbegrepen voelen zodat ik me niet langer een buitenstaander voel en meer rust in mijn leven kan ervaren.

Ik wil niet begrijpen wat hoogsensitiviteit is en voel me goed zoals ik ben.