Individueel

Individuele Hsp-psychosociale begeleiding

Wil je graag beter omgaan met jouw Hoogsensitiviteit en het stellen van grenzen?  Jezelf beter kunnen ontspannen en meer rust en overzicht creëren in je hoofd? Ben je in een Burn-Out beland of heb je last van andere stress gerelateerde problematieken?  Ondervindt je de lasten van  (chronische) vermoeidheid, fibromyalgie en zit jij minder goed in je vel? Ben je angstig? Kun je slecht slapen? Heb je een laag zelfbeeld? Heb je traumatische ervaringen meegemaakt? Heb je behoefte om te werken aan talent ontwikkeling? Wil je je ondernemerschap vergroten?
Of wil je graag antwoord op een levensvraag? 

EquiZenz maakt samen met  jou als hoogsensitief persoon een individuele begeleiding eventueel met  waar nodig is Natuurgeneeskundig /Orthomoleculaire ondersteuning op maat. Hierdoor krijg je de regie terug over je eigen leven.

Hoe werkt de HSP psychosociale begeleiding

 elk individueel begeleidingstraject focussen we op 7 onderdelen:

Paarden als reflectie partner

Paarden reflecteren jouw gemoedstoestand als geen ander. Tijdens dit  individuele begeleidingstraject ga je o.a ervaringsgerichte activiteiten met een paard uit voeren. Hierdoor leer je over jezelf, jouw innerlijke belevingswereld en over anderen in jouw omgeving. Samen kijken we naar jouw gedachten, aannames, gedrag, gevoelens, emoties. We zetten een vergrootglas op jouw familie systeem, zo wordt duidelijk vanuit welk overlevingsmechanisme jij patronen en overtuigingen hebt gecreëerd die jou nu belemmeren je leven te leven zoals jij dat voelt vanuit je hart. En hoe je deze kunt doorbreken.

Wil je eerst even proeven, dan  kun je vrijblijvend kennis komen maken bij Equizenz.

Creativiteit versterkt een positieve mindset

in dit traject kan het zijn dat ik je motiveer en inspireer om Creativiteit in te zetten, hierdoor ontstaat op een natuurlijke manier zelfvertrouwen en durf, het maakt je flexibel, het laat je loskoppelen van conformisme( drang tot aanpassen aan gedrag en opvattingen die heersen binnen een bepaalde groep). Creativiteit doorbreekt controles en routine.

Omgaan met Hoogsensitiviteit

8 tot 12 sessies van 1,5 uur

Je gaat op  een ervaringsgerichte manier jouw sensitieve kwaliteiten integreren zodat je deze op een positieve manier in kunt zetten in je dagelijkse bestaan. In de natuur samen met het paard  her-vind jij jouw kracht, potentieel, passie en kwaliteiten. 

 • Als jij in beweging komt dan ontstaat de weg vanzelf

Psycho educatie HSP

Je leert alle Do’s en Don’t van Hoogsensitiviteit kennen. Waar loop jij tegenaan. Hoe ga jij om met Hoogsensitiviteit. Wat is voor jou de beste manier om hoogsensitiviteit te integreren in je dagelijkse bestaan.

Hoogsensitief? Neem de regie in eigen hand!

Samen met Equizenz leer je hoe je de regie over je eigen leven neemt. Je ontdekt de kracht van jouw Hoogsensitieve persoonlijkheid en je leert :

 • De balans en het overzicht in je leven terug krijgt.
 • Je bewust worden van patronen en overtuigingen die jouw dagelijkse leven belemmeren.
 • Specifieke HSP ontspanning oefeningen in je leven integreert.
 • Jouw intrinsieke motivatie te (her)vinden.
 • om jouw (persoonlijk) leiderschap te ontwikkelen en te verstevigen
 • Beter omgaat met interne en externe prikkels, gevoelens en emoties.
 • Beter je grenzen aan kunt geven en  bij jezelf  blijft.
 • Omgaan met stress, jouw flexibiliteit vergroten.
 • Meer rust te krijgen in je hoofd.
 • Afrekenen met minderwaardigheid en zodat jouw zelfbeeld versterkt wordt.
 • Hoe je jouw intuïtie vergroot en de juiste keuzes  te maken.
 • Het meest fantastische aan Hoogsensitiviteit vind ik de oprechtheid, de intentie van het kunnen genieten en er oprecht zijn voor de ander. Dat komt omdat je als  Hoogsensitief persoon de wereld om je heen op een intense manier waarneemt. Dit kan er echter wel voor zorgen dat er sneller stress-en psychisch gerelateerde problematieken ontstaan. Dit gebeurt meestal als je nog niet de juiste tools in handen hebt om om te gaan met jouw persoonlijkheidskenmerken. Hoogsensitiviteit vraagt om een specifieke benadering in de hulpverlening.

  Jolanda Kleiss

  Hsp coach, systeem-en kunstzinnig therapeut

Plan hieronder zelf jouw vrijblijvende kennismaking in

Als je voor een individuele traject sessie kiest weet dan dat je deze in kunt boeken nadat je een intake hebt gehad. Een 1-malige sessie kun je altijd inplannen, ook zonder intake gesprek

Laden...

Dit traject bestaat uit de volgende 3 stappen

Stap 1: kennismaking (duur 30minuten)

Tijdens de kennismaking bespreken we wat jou hier brengt, en wat jij kunt verwachten van Equizenz. We bezoeken de plek waar de begeleiding plaatsvindt en maken kennis met de paarden. Zo krijg je een duidelijk beeld van mijn werkwijze als coach-therapeut en kun je een weloverwogen keuze maken of dit de begeleiding is die bij je past. Deze kennismaking is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Stap 2: intake en begeleidingsplan (duur: 1,5-2 uur)

De intake vormt de start van jouw begeleidingsplan op maat. Om mijn individuele begeleiding zo goed mogelijk op jou af te stemmen, is het voor mij belangrijk dat ik het een en ander van je weet. Deze intake bestaat uit een psychosociale vragenlijst, een hsp test een neurotransmitters assessment.

Na de intake bespreken we welke vorm van begeleiding het beste past bij jouw vraag. We bespreken jouw persoonlijke doel(en). Voor deze individuele trajecten bepalen we ook in hoeveel sessies we dit doel gaan behalen. De informatie uit de intake en de bespreking verwerk ik in een begeleidingsplan op maat. Tevens kijken we of je lichamelijk, emotioneel of mentaal natuurgeneeskundige ondersteuning nodig hebt.

Stap 3: start traject (duur: 1,5 uur)

We starten met een doelen plan aangevuld met een doelen werkboek. Dit geeft je structuur en houvast.

Sessie 1, 2 en 3 staan in het teken van Hsp psycho-educatie aangevuld met persoonlijke dilema’s, en het herkennen en erkennen van jouw innerlijke belevingen. Vanuit welke overtuigingen en patronen leef jij. Je leert omgaan met grenzen en pieker gedachten. Je krijgt tools in hand om specifiek HSP ontspanning oefeningen toe te passen in je dagelijkse leven.
Sessie 4,5 en 6 We gaan een kijkje nemen in jouw familie systeem, daar waar de meeste overtuigingen en patronen vandaan komen. Je wordt je bewust van jouw emoties en wat deze jou te vertellen hebben. Hierbij spelen de  thema’s loyaliteiten en grenzen stellen een grote rol.
Sessie 7 en 8 staan in het teken van transformatie. Je ontwikkeld persoonlijk leiderschap, je leven leven  vanuit jouw natuur. 
Sessie 9, 10, 11 en 12 (extra) in overleg kan jouw specifiek hulp vraag net wat meer tijd nodig hebben dan kunnen we in wederzijds overleg het traject verlengen. Dit kan ook duidelijk worden n.a.v van onze intake.

 

 

Ter aanvulling: Als blijkt dat het stress level te hoog is dan adviseer ik vaak ter aanvulling specifieke supplementen en/of natuurgeneeskundige middelen om dit stress level te verlagen. Deze supplementen staan los van de sessie prijzen.

Elke sessie begint met een nabespreking van de vorige sessies: hoe heb je het ervaren? Wat heeft het tot nu toe opgeleverd? Het begeleidingsplan, welke we besproken hebben tijdens de intake, is de rode draad van het traject. Aan het einde van een traject volgt een eindgesprek, waarin we bepalen of jouw individuele begeleiding stopt of wordt vervolgd.

In elk individueel begeleidingstraject focussen we op 3 aspecten:

 • Lekker in mijn lijf– staat in het teken van lichaamsbewustzijn: bij dit aspect focus  je lichaamsbewustzijn door middel van mindfullnes, visualisatie, ademhaling, ontspanning en regulering van je zenuwstelsel. 
 • Door de ogen van het paard-staat in het teken van emotioneel bewustzijn: met het paard als reflectie-partner word je je bewust van patronen en overtuigingen, leer je omgaan met gevoelens en emoties en begrijpen wat deze jou te zeggen hebben.  Je wordt je bewust van familie dynamieken, waardoor je vanuit je volledig potentieel kunt leven
 • Paardenkracht (persoonlijk leiderschap)-staat in het teken van mentaal bewustzijn: .Bij dit aspect ligt de focus op begrip hebben voor jezelf, je omgeving en je leven zodat je vanuit zelfsturing, persoonlijk leiderschap, bewustzijn en verantwoordelijkheid je leven kunt indelen zoals jij dat wilt. Hier komen alle aspecten bij elkaar.

Tools, methoden en technieken

Afhankelijk van je begeleidingsvraag en de doelstelling voor jouw individuele begeleiding, kiezen we in overleg uit een aantal tools en methoden. Wil je hier meer over lezen klik dan hier

Wat kost individuele  begeleiding? Vergoeding is mogelijk

KennismakingVrijblijvend
Intake€ 187,50
Traject sessie om de 2 weken€ 112,50 ( 1,5 uur)
 Eenmalige sessie€ 125,00

Wil je individueel aan de slag bij Equizenz meld je dan nu aan voor een individueel begeleidingstraject

Wil jij je niet langer 'anders' en onbegrepen voelen?

(Zonder Jezelf Te Verliezen?)

Ik wil me niet langer ‘anders’ en onbegrepen voelen zodat ik me niet langer een buitenstaander voel en meer rust in mijn leven kan ervaren.

Ik wil niet begrijpen wat hoogsensitiviteit is en voel me goed zoals ik ben.